A kosarad jelenleg üres!
 • Bálint Ágnes
 • Mesék örökmozgónak
 • Az anyu én vagyok!
Friss hírek
 • » Gáti István-Nagy Norbert: Tök Magda kalandjai
 • » Penge - Nem tökkelütött mese
 • » PINK: Ezekben a könyvekben érnek be a lányok
 • » Ha a királyfi megbukik kötélmászásból, hogy jut fel a toronyba? A világ leggonoszabb meséi. Kihagyhatatlan!
 • Gáti István-Nagy Norbert: Tök Magda kalandjai

  Estére egy tökös mesét hoztam, egy tökös főszereplővel!  És még egy chilis sütőtök krémleves receptet is találsz a bejegyzés végén.

  Sok kedves verses mesét ismerünk, nekem ovisként Kormos István Vackor-kötetei voltak a kedvenceim és Csukás Istvántól a Sün Balázs. Szerencsére ez nem egy kihaló félben lévő műfaj, Varró Dani Túl a Maszat-hegyen című meseregénye rá a bizonyíték, hogy igenis lehet ezt ma is tökéletesen csinálni. Tök Magda kalandjaival csak nemrég találkoztam, pedig eme hölgy történeteit Gáti István már jóval korábban papírra vetette. Magda kalandjain érződik, hogy rengeteg szeretettel íródtak, én pedig fülig érő szájjal olvastam minden egyes versszakát

 • Penge - Nem tökkelütött mese

  Gáti István gyerekkönyve, a Tök Magda kalandjai banálisan egyszerű és egyszerűen banális. Komoly erény. Amit vállal, teljesíti is. Ha a hagyományok útján keresgélve indulnánk el, találnánk benne egy kis Varró Dánielt, és a nonszensz szövegek mesterei is feltűnnének előbb vagy utóbb. Az eredetiség mégsem firtatható: Gáti saját hangon szól, sajátos képzeletvilág és szakmaiság eredménye a gondosan megkomponált szöveg és annak magával ragadó atmoszférája.

 • PINK: Ezekben a könyvekben érnek be a lányok

  Barátság, iskola, szerelem, kudarcok, bizonytalanságok, félreértések – sokáig lehetne még sorolni azokat a helyzeteket, amelyekkel egy fiatal tininek meg kell birkóznia a mindennapokban. A Móra Kiadó új sorozata, a PINK – A te világod! sok humorral és nagyon életszerű történetekkel mesél a 12-14 éves fiataloknak az őket foglalkoztató kérdésekről. A sztorik annyira pörögnek, hogy szinte letehetetlenek a könyvek, amelyekben garantált a happy end. Hogy mi lehet a PINK-könyvek titka, arról a sorozat szerkesztőjével, Besze Barbarával beszélgettünk.

 • Ha a királyfi megbukik kötélmászásból, hogy jut fel a toronyba? A világ leggonoszabb meséi. Kihagyhatatlan!

  Ijjas Tamás és Lackfi János gondoltak egy merészet: kitalálták és megírták A világ leggonoszabb meséi-t. A piros (Ijjas) és kék (Lackfi) betűkkel szedett nyúlfarknyi történeteken (végre) a felnőttek is jót derülhetnek; nincs is annál szebb, amikor az esti mese hatalmas vihogásba torkollik… Egy pontosítással azért élnénk: tuti, hogy nem ezek a világ leggonoszabb meséi! A Grimm-fivéreket nehéz lekörözni… A magyar szerzőpáros legalább mellőzi a boldog véget, és ez tényleg a gonoszkodás számlájára írható. Ráadásul egymást igyekeznek túllicitálni meghökkentésben, gonoszkodásban, elég jól sikerült mindkettejüknek.


Móra mozi
Összes videó
 • Esti mesék Boldizsár Ildikó válogatásában / Könyvbemutató
  Közreműködtek: Boldizsár Ildikó, Dóka Péter és Oláh Andrea. /2017.06.10., Rózsavölgyi Szalon/
  Boldizsár Ildikó író-mesekutató négy kontinens mesekincsiből válogatta össze, és rendszerezte a sorozat meséit.
  A köteteket minden korosztálynak ajánljuk! Az óvodások élvezik a fordulatos történeteket, a nagyobbak pedig felismerik a történetekbe rejtett örök tanulságokat.
  Kapcsolódó könyvek
 • Minden, amit eddig nem tudtál A Pál utcai fiúkról! - Székesehérváron
  Székesfehérvárra, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház könyvtárába érkezett az az interaktív kiállítás /2017. június 26./, ami Molnár Ferenc legendás regényének, A Pál utcai fiúknak állít emléket. A tárlat több mint 10 éven át járja majd az országot. Fehérváron augusztus közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.
  Kapcsolódó könyvek
 • Lesi Zoltán | Karton és Matild | A zombimentők | könyvtrailer

  A Móra Könyvkiadó könyvheti újdonságának ajánlója.

  A félős kisfiú, Karton, egész nap a gép előtt ül. Épp egy játékban küzd a virágok ellen, amikor az ágya alól kimászik egy apró, zöldbőrű emberke. Az agypusztítóan büdös zombi Karton segítségét kéri. Felbukkan Matild, a bátor szomszéd lány is, és együtt zombimentő kalandokra indulnak. Vajon ki tudják szabadítani a zombi tesóját egy ádáz gaz fogságából? Megtalálják a rájuk törő kerti törpék gyenge pontját? Mi történik a zombikkal, ha csokit esznek? És hogyan lehet legyőzni a köpenyes főgonoszt?

  Grafika: Lanczinger Mátyás
  Készítette: Dávid Ádám

  Köszönjük a Game Over Budapestnek, hogy ezen a különleges helyszínen forgathattunk!

  További információ
  http://www.mora.hu/konyv/karton-es-matild-a-zombimentok
  https://www.facebook.com/consolemuseumbudapest

  Kapcsolódó könyvek
 • Bartos Erika: Brúnó Budapesten - Így készült 2
  Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
  Kapcsolódó könyvek
 • Bartos Erika:Brúnó Budapesten - Így készült 1
  Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
  Kapcsolódó könyvek
 • Mesélő nyelvtan-sorozat │rövid ajánló
  A rövid ajánló Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan-sorozatát mutatja be.
  A sorozat köteteit egyre több iskolában alkalmazzák a pedagógusok. A kiadvány egy kalandos mesefolyam világába kalauzolja a gyerekeket, akik olvasva, játszva, rejtvényeket fejtve, énekelve és a digitális eszközökkel rendelkező iskolában tableteket, okos táblákat használva sajátítják el a magyar nyelvtan ismereteit.
  Kapcsolódó könyvek
 • Mesélő nyelvtan-sorozat

  Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és helyesírás képességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, de a nyelvtant olvasmányosan, szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzott a könyvespolcokról. Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan című könyvsorozata ezt a hiányt pótolja. A film bemutatja a könyvsorozatot és rávilágít arra is, hogy a Mesélő nyelvtan sorozat világa és struktúrája kiválóan alkalmas arra, hogy 21. századi technológiák felhasználásával a nyelvtani ismeretek elsajátítása valódi élményt jelentsen a diákok számára és a tanév végére a Hangok földjének és a Szófajok szigettengerének valamennyi lakója a gyerekek személyes ismerősévé válhasson.

  A filmet készítette:  Gáspár András

  Kapcsolódó könyvek
 • Sohonyai Edit bemutatkozó videója
  Sohonyai Edit író-olvasó találkozó keretében beszél a fiataloknak arról, hogyan építhetnek sikeres, boldog párkapcsolatot.
  Kapcsolódó könyvek
 • Robban az iskola - Könyvbemutató és rendhagyó irodalomóra Lackfi Jánossal
  Robban az iskola - Gyerekversek ünnepekre és köznapokra
  Könyvbemutató és rendhagyó irodalom óra Lackfi Jánossal /2016., június 9., Aranytíz Kultúrház/
  A kötet játékos, humoros és őszinte vallomás a mai kamaszos gyerekek és gyerekes kamaszok életéről, problémáiról, az őket körülvevő komolykodó felnőttekről. A versekből vadiúj tananyag lehet az általános iskolától a gimnáziumig!
  Kapcsolódó könyvek