A kosarad jelenleg üres!
 • Irány az iskola!
 • Mesét olvasni jó!
 • Mindennap újabb kötettel
Friss hírek
 • » 95 éves lenne Reich Károly
 • » Könyvek, amikkel még nyáron is le tudod kötni a gyermeked figyelmét
 • » Nagypapa a szigeten maradt - Györe Bori írása a gyászfeldolgozásról
 • » Tüdőgyulladás, bokaficam – világhír │Astrid Lindgren: Háborús napló 1939–1945
 • Könyvek, amikkel még nyáron is le tudod kötni a gyermeked figyelmét

  Mesét olvasni jó. Ráadásul amellett, hogy a történetek a kicsiket és a felnőtteket is szórakoztatják, az olvasás során a gyerekek képzelőereje és szókincse is fejlődik, sok mindent megtanulhatnak a világról, a közösen átélt élmény pedig a szülő-gyermek kapcsolatot is erősítheti. Ha pedig verses meséket választunk, a rímek és az ismétlődő részek még játékosabbá tehetik a folyamatot. A Móra Könyvkiadó kínálatában klasszikus magyar verses mesétől a fantasztikusan illusztrált, kortárs finn nyuszikalandig jobbnál jobb könyvek közül válogathatunk.


 • Nagypapa a szigeten maradt - Györe Bori írása a gyászfeldolgozásról

  Magyarország öngyilkossági mutatói a második legrosszabbak Európában, még sincs a piacon egyetlen olyan könyv sem, amely segítene a szülőknek elmagyarázni egy családtag öngyilkosságát és feloldani a traumát.

  Anyukám hét éve döntött úgy, hogy nem akar tovább élni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert már felnőtt voltam, amikor öngyilkos lett. Így is hatalmas feladat elfogadni a döntését, megérteni, hogy ő ebben az életben eddig juthatott csak. És persze nem dolgoztam fel végleg a történteket. Eljutottam egy pontig ebben, aztán megszületett a fiam. Új kérdéseim lettek: hogyan fogom elmondani neki, hogy a nagymamája öngyilkos lett? A fiam most kétéves, egyre többet ért az őt körülvevő világból, megnevezi a nagyszüleit, felismeri a hálószoba falára kitett fényképet a nagymamájáról, aki már nincs velünk – én pedig egyre bizonytalanabb és bátortalanabb vagyok, mit és milyen szavakkal mondhatok el neki, kimondhatom-e például az öngyilkosság szót. Szörnyű lenne, ha ezt is ismételgetné, mint minden új szót.

 • Dóka Péter: A kék hajú lány / Papírra vetette: Tina Gy

  Dióhéjban: Mira, a kék hajú lány vámpírokat rajzol, feketére festi a körmét, és kerekes székben ül. Várja a csodát, ám csoda helyett a tizenhárom éves Olivér érkezik. A kórházban találkoznak, ahol a fiú végre barátokra talál, és nem mellesleg Mirával is igazán jól kijönnek. Olivér mindenkin segíteni szeretne, de legfőképpen a különös, kék hajú lányt szeretné megmenteni az elszigeteltségtől.

Móra mozi
Összes videó
 • Esti mesék Boldizsár Ildikó válogatásában / Könyvbemutató
  Közreműködtek: Boldizsár Ildikó, Dóka Péter és Oláh Andrea. /2017.06.10., Rózsavölgyi Szalon/
  Boldizsár Ildikó író-mesekutató négy kontinens mesekincsiből válogatta össze, és rendszerezte a sorozat meséit.
  A köteteket minden korosztálynak ajánljuk! Az óvodások élvezik a fordulatos történeteket, a nagyobbak pedig felismerik a történetekbe rejtett örök tanulságokat.
  Kapcsolódó könyvek
 • Lesi Zoltán | Karton és Matild | A zombimentők | könyvtrailer

  A Móra Könyvkiadó könyvheti újdonságának ajánlója.

  A félős kisfiú, Karton, egész nap a gép előtt ül. Épp egy játékban küzd a virágok ellen, amikor az ágya alól kimászik egy apró, zöldbőrű emberke. Az agypusztítóan büdös zombi Karton segítségét kéri. Felbukkan Matild, a bátor szomszéd lány is, és együtt zombimentő kalandokra indulnak. Vajon ki tudják szabadítani a zombi tesóját egy ádáz gaz fogságából? Megtalálják a rájuk törő kerti törpék gyenge pontját? Mi történik a zombikkal, ha csokit esznek? És hogyan lehet legyőzni a köpenyes főgonoszt?

  Grafika: Lanczinger Mátyás
  Készítette: Dávid Ádám

  Köszönjük a Game Over Budapestnek, hogy ezen a különleges helyszínen forgathattunk!

  További információ
  http://www.mora.hu/konyv/karton-es-matild-a-zombimentok
  https://www.facebook.com/consolemuseumbudapest

  Kapcsolódó könyvek
 • Bartos Erika: Brúnó Budapesten - Így készült 2
  Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
  Kapcsolódó könyvek
 • Bartos Erika:Brúnó Budapesten - Így készült 1
  Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
  Kapcsolódó könyvek
 • Mesélő nyelvtan-sorozat │rövid ajánló
  A rövid ajánló Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan-sorozatát mutatja be.
  A sorozat köteteit egyre több iskolában alkalmazzák a pedagógusok. A kiadvány egy kalandos mesefolyam világába kalauzolja a gyerekeket, akik olvasva, játszva, rejtvényeket fejtve, énekelve és a digitális eszközökkel rendelkező iskolában tableteket, okos táblákat használva sajátítják el a magyar nyelvtan ismereteit.
  Kapcsolódó könyvek
 • Mesélő nyelvtan-sorozat

  Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és helyesírás képességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, de a nyelvtant olvasmányosan, szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzott a könyvespolcokról. Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan című könyvsorozata ezt a hiányt pótolja. A film bemutatja a könyvsorozatot és rávilágít arra is, hogy a Mesélő nyelvtan sorozat világa és struktúrája kiválóan alkalmas arra, hogy 21. századi technológiák felhasználásával a nyelvtani ismeretek elsajátítása valódi élményt jelentsen a diákok számára és a tanév végére a Hangok földjének és a Szófajok szigettengerének valamennyi lakója a gyerekek személyes ismerősévé válhasson.

  A filmet készítette:  Gáspár András

  Kapcsolódó könyvek
 • Sohonyai Edit bemutatkozó videója
  Sohonyai Edit író-olvasó találkozó keretében beszél a fiataloknak arról, hogyan építhetnek sikeres, boldog párkapcsolatot.
  Kapcsolódó könyvek
 • Robban az iskola - Könyvbemutató és rendhagyó irodalomóra Lackfi Jánossal
  Robban az iskola - Gyerekversek ünnepekre és köznapokra
  Könyvbemutató és rendhagyó irodalom óra Lackfi Jánossal /2016., június 9., Aranytíz Kultúrház/
  A kötet játékos, humoros és őszinte vallomás a mai kamaszos gyerekek és gyerekes kamaszok életéről, problémáiról, az őket körülvevő komolykodó felnőttekről. A versekből vadiúj tananyag lehet az általános iskolától a gimnáziumig!
  Kapcsolódó könyvek
 • Jelen! | könyvbemutató és felolvasószínház | 1. blokk | beszélgetés
  A Móra Könyvkiadó és a JAK közös kötetének bemutatója 2016. június 10-én, pénteken volt 17-19 óra között volt a Vallai Kertben. Majoros Nóra mesélt a novellájáról. Beszélgetőtárs: Dávid Ádám.
  Kapcsolódó könyvek