Nincs engedélyezve a javascript.

70 év – 70 név

Molnár Jacqueline – Illusztrátor

2020. július 27.
molnar_jacqueline_web_kiskepcikkbe.jpg












Molnár Jaqueline

Mióta vagy kapcsolatban a Mórával?

Kisgyermekkorom óta vesznek körbe a Móra Kiadó könyvei. Ámulattal lapozgattam szüleim gyerekkönyveit, melyek a Móra első könyvei közé tartoztak. Tiszta emlékeim vannak 4-5 éves koromból a keménytáblás lapozókról, majd a megszámlálhatatlan mese, történet és regény határozta meg gyermek- és tinédzserkoromat. Gyűjtöttem a sorozatokat, mesekönyveket, amelyeket a mai napig féltve őrzök. Alig vártam, hogy újabb példány kerüljön a gyűjteményembe. Lenyűgöztek a varázslatos történetek és a színes rajzok, a világ sokfélesége és mélysége, amit ezek a könyvek tükröztek. Később a gyerekeimnek is rengeteg mórás könyvet olvastam.

Gyerekkoromban imádtam mindent, amit a Móra jelentett, annál is inkább, mert éveken keresztül apukám is dolgozott a kiadónak. Láttam, ahogy készülnek a könyvek, színesednek a történetek, és mivel apukám mindig kikérte a véleményemet, úgy éreztem én is tagja vagyok az alkotó csapatnak. A vágyat, hogy valaha majd én is illusztrálhatok a Mórának, csak titkos, elérhetetlen álomként őriztem. Amikor a kiadótól megkaptam az első megrendelésemet, Lackfi János A részeg elefánt című könyvét kellett illusztrálnom, nagyon boldog voltam. Többet jelentett egyszerű munkánál, az álom beteljesülését, igazi mesébe illő boldogságot.

Melyik volt az első és kedvenc munkád a kiadóval?

Kedvenc munkám talán Az informatikus kutyája volt, de nagyon büszke vagyok a Robotokra is, és hálás a Mórának, hogy befogadta. A világ leggonoszabb meséi is a kedvenceim közé tartozik.

Ha csak három szóval kellene jellemezni a Mórát, melyik három szót használnád?

Gyermekkor, felszabadultság, boldogság, szabadság, kiszámíthatóság, bizalom, folytonosság.

Mit üzensz a mórásoknak?

Köszönöm a bizalmat, a jó hangulatot, amiben együtt dolgozunk, hogy megértőek és türelmesek vagytok, hogy mindig kiszámítható és megbízható a közös munka minden pillanata.

Kívánok még sokszor 70 évet, jó hangulatban, gyümölcsöző csapatmunkában!

Molnár Jaquelin

Illusztrátor