A kosarad jelenleg üres!

 XVII. Győri Könyvszalon

2017. november 17-19.
Győri Nemzeti Színház
(Győr, Czuczor Gergely utca 7.)

 

 

 

Izgalmas programokkal várunk a Mesekuckóban és a Pódiumszínpadon, valamint 20%-os kedvezményes könyvvásárral a Móra Kiadó standjánál

 

Programok:

2017. november 17. 
16.00-17.00 /PÓDIUMSZÍNPAD

Miklya Luzsányi Mónika: Cília árnyai című regényének bemutatója    
Beszélgetőtárs: Dóka Péter szerkesztő
Közreműködik: Horváth Ildikó

 

 

 

 

 

 

 

„A XVII. Győri Könyvszalon ifjúságnak szóló könyvbemutatói közül az egyik legérdekesebbnek ígérkezik Miklya Luzsányi Mónika története. A Cília árnyai egyszerre szórakoztató kísértethistória, a gyerekek saját világának háromdimenziós lenyomata és az oktatás keretébe helyezett társadalmi problémák felvázolása.” - Szilvási Krisztián

Cília helyes lány, és töriből is zseniális. Csak egy kicsit habókos. Vagyis nagyon. Mert mi mással lehetne magyarázni, hogy állítása szerint néha egy fejetlen szellemmel társalog? Ám akármilyen fura is Cília, most szükség van rá meg az eszére, különben bezárják az iskolát – a hajdani Akarattyánkastélyt –, és wellness-szállodává alakítják. A hatalmaskodó polgármesterrel nemcsak Cília száll szembe, hanem a suli markos vízilabdacsapata is, köztük Káró, a kiváló gólvágó, aki egyáltalán nem tartja bolondnak Cíliát, sőt rajong érte. A szórakoztató kísértethistóriában nyüzsögnek a szellemek, évődnek a szerelmesek, és még a Nárcisszuszlovagrend titkára is fény derül.

November 18., Szombat
13.00 / PÓDIUMSZÍNPAD

Gáti István: Tök Magda kalandjai /verses mese
beszélgetőtárs: Dóka Péter
Közreműködik: Rab Viki, a Vaskakas Bábszínház művésze

„Tök király. Tök Magda szökdel, kalimpál, tökgyalun csúszik óraszám, és mégsem fogy el sosem. Legfeljebb lefogy. Úszik, nyaral, építkezik, könyvtárba jár. Itt is, ott is ismerős népdalok meg versek, mégis tök új mindegyik. Megismerni a tököt igazolvány nélkül… Reccsen a tökdada lába… Jó mulatság, női munka… Még azt mondják, nem illik cilinder a töknek… Akad itt tökméter homok, sűrű esőleves, szavak és rímek táncolnak, fura növények bukfenceznek. Tök Magda meghódítja a világot, s remélhetőleg az olvasókat is!" (Lackfi János)


2017. november 18., Szombat

16.00 óra / MESEKUCKÓ

Esti mesék Boldizsár Ildikóval

Mesét olvasni és hallgatni mindig jó.

Boldizsár Ildikó mesél fiúknak, lányoknak állatokról, tündérekről, boldogságról, európai népmesékből és híres meseírók műveiből válogatva. Az óvodások élvezik a fordulatos történeteket, a nagyobbak pedig felismerik a történetekbe rejtett örök tanulságokat.

 

2017. november 19., vasárnap
15.00 /MESEKUCKÓ

Mesék örökmozgóknak

Balázs Ági: A beszélő kiskutya és más történetek
Interaktív, játékos könyvbemutató izgő-mozgó óvodásoknak és kisiskolás gyerekeknek.
TAPSOLJ! UGRÁLJ! KIABÁLJ!

Mesehallgatás közben izeg-mozog, ugrándozik, rohangál a gyermeked? Lefekvés előtt túl sok még az energiája? Akkor neki szólnak az Örökmozgó-sorozat meséi!
A kiemelt szavak elhangzása után gyermeked egy előre megadott mozgássort, instrukciót hajt végre; leguggol, elfut egy kijelölt bútorig, tapsol, ugrál, kiabál. A játékos mesehallgatás nem csupán a felesleges energiák levezetésében segíti a kis örökmozgót, hanem megtanítja őt arra is, miként tud jobban összpontosítani egy adott feladatra.

Fogadjátok szeretettel a beszélő kiskutya, a náthás kiskacsa és a zöld róka történetét!