A kosarad jelenleg üres!

Logika – Ügyesség – Kitartás: LÜK

Képességfejlesztő játék 3 éves kortól 14 éves korig,
az iskolai sikerekért, a tanulási nehézségek megelőzéséért

Önfeledt játék, észrevétlen tanulás

Tovább a termékekhez:

>> bambinoLÜK (óvodai füzetek)
>> bambinoLÜK okostábla (6 db-os) a megoldásokhoz
>> miniLÜK (iskolaelőkészítő füzetek)
>> miniLÜK (iskolás füzetek)
>>miniLÜK okostábla (12 db-os) a megoldásokhoz
>> LÜK-füzetek (24 db-os okostáblához)
>> LÜK - okostábla (24 db-os) a megoldásokhoz
>> pocketLÜK(utazáshoz)

Hogyan használjuk a LÜK játékos képességfejlesztőt?

A játék a megoldást és ellenőrzést segítő ún. LÜK OKOSTÁBLÁ-ból és a hozzá választható, több mint 100, különböző témájú füzetből áll. A tábla egyszeri megvásárlása után szabadon válogathatnak a legkülönfélébb tematikájú füzetekből a gyermek érdeklődésének, fejlesztési igényeinek függvényében (pl. logika, matematika, magyar nyelvtan, szövegértés). A 24–32 oldalas füzetek a képességfejlesztés ideális eszközei.

LÜK bemutató óra az Erkel Ferenc Általános IskolábanLÜK
- JÁTSZVA LESZEL OKOSABB

Mi ez?

A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja. 50 év pedagógiai tapasztalatára építő, játékos képeségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás önfeledt örömét és gyors eredményét. Kompromisszummentes megoldást jelent az igényes képességfejlesztő játékot kereső családok számára. A tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás.

Miért hasznos?

A nyolcvanas évek óta egyre több kutatás bizonyítja, mennyire meghatározóak a későbbi tanulási képességek szempontjából az első néhány évben szerzett tanulási élmények, ezért a szülők mind nagyobb része kezeli hangsúlyosan már az óvoda előtt és alatt is gyermeke játékos fejlesztését. A kicsiket érő számtalan hatás mellett fontos szempont számukra, hogy a tanulás természetes, játékos formában, mintegy észrevétlenül történjék. Mindezt együtt biztosítja az óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális LÜK termékcsalád 3 és 14 éves kor között. A LÜK a legfontosabb képességeket fejleszti, óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális eszköz.

–        Segítségével az óvoda játékossága továbbvihető az iskolai oktatásba.

–        Játékba bújtatott tanulást biztosít.

–        A visszahúzódóbb gyerekeket is motiválja, mert a kicsi önállóan ellenőrizheti tudását, és korrigálhatja az esetleges hibát, így csökken a kudarcélmény és a frusztráció.

–        Az egyénileg végezhető ismétlések stabil tudást, biztonságérzetet nyújtanak.

–        Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.

Kinek mit?

bambinoLÜK – a legkisebbeknek

Az óvodáskorú gyerekeket ötéves korukig a manipuláció öröme mozgatja leginkább – mindent megfognak, minden cselekvést vagy cselekvéssorozatot fáradhatatlanul ismételnek, az ismétlés által tanulnak, ez jelenti számukra az örömöt, és erősíti biztonságérzetüket is. Fontos időszak ez a szem–kéz koordináció és az ujjak finom mozgásainak – a későbbi íráshoz és olvasáshoz szükséges adottságok – fejlődése szempontjából. Mindezek ismeretében fejlesztették ki a BambinoLÜK termékcsaládot. A gyorsan megoldható, egyre nehezedő feladatok egyidejűleg fejlesztik a gyerekek logikai készségét, szókincsét, tér- és időbeli, ok-okozati összefüggések felismerését, illetve a műanyag lapocskákkal történő játék biztosítja a kézügyesség fejlesztését.

pocketLÜK – mikor érünk már oda?

A műanyag táblára rögzített cserélhető füzetke feladatait a műanyag vázon levő kis karok segítségével oldhatja meg a gyermek és ellenőrizheti azok helyességét. A zsebnyi méretű, 24 oldalnyi szórakoztató feladat hasznos és okos társ lehet utazáskor, várakozáskor.

miniLÜK – játszva is lehet

A LÜK termékcsalád a német nyelvterület közoktatásában elterjedt oktatási segédeszköz, az oktatás szerves részeként intézményesült az elmúlt évtizedekben. A magyar pedagógusok közreműködésével készülő fejlesztőfüzetektöbb mint százféle LÜK füzet kapható – az új Nemzeti Alaptanterv szerinti követelmények figyelembevételével dolgozzák fel az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelv témaköreit, illetve kínálnak rengeteg ötletes logikai, koncentrációfejlesztő feladatot, iskolai tananyaghoz kapcsolódó segédletet, játékot.

Ezek egyben tematikus foglalkoztató kiadványok, rejtvényfüzetek – tantárgyhoz kapcsolódóan is –, melyekkel megoldható a tanórai differenciálás, színesíthető a napközis foglalkozás, és játékká válik az otthoni gyakorlás.

Legfontosabb jellemzőjük a kompetenciaközpontúság, ami a gyerekek különböző adottságait és a pedagógusok eltérő igényeit egyidejűleg szolgálja.

–        Osztályonként és tantárgyanként elérhető feladatsorok.
–        Részképességeket fejleszt.
–        Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.
–        Otthoni és iskolai gyakorlásra egyaránt alkalmas.
–        A szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak.
–        A feladatok fokozatosan nehezednek.
–        Jól hasznosítható a differenciált oktatásban is, a különböző nehézségi szintű feladatok variálásával.

ORSZÁGOS LÜK-bajnokság

Évről évre mintegy 10.000 kisiskolás vesz részt a LÜK-bajnokságon, mely országszerte minden általános iskolában meghirdetésre kerül.