A kosarad jelenleg üres!

ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2014

  • 2015-12-02
ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2014

2014-ben is keressük a világ legkedvesebb gyermekorvosait!

ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2014
a hazai gyermekorvosok elismeréséért

Az Astellas Pharma és a Móra Könyvkiadó együttműködésében,
az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ), a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete partnerségével

2014-ben is keressük a világ legkedvesebb gyermekorvosait!


ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2014
a hazai gyermekorvosok elismeréséért

részletes pályázati felhívás

Ha úgy érzed, a Te doktor nénid/doktor bácsid a legkedvesebb az egész világon, akkor itt az idő, hogy ezt másoknak is megmutasd: rajzolj, pályázz és nyerj! Ha elmúltál már 5 éves, de nem vagy még 12-nél idősebb, Magyarországon élsz és szeretsz rajzolni, küldd el nekünk legkedvesebb élményedet, ami doktor néniddel/ doktor bácsiddal kapcsolatos. Olyan technikával készíts alkotást, amely kétdimenziós, tehát lapos. Lehet ez zsírkréta, ceruza, festék vagy akár filctoll, de ragaszthatsz is, a lényeg, hogy egy A4-es lapra készítsd el a műved.

Ha van esetleg olyan konkrét történeted doktor nénidről/doktor bácsidról, amelyet a rajz mellett szívesen megosztanál mindenkivel, vagy esetleg néhány mondatban meg tudod fogalmazni, miért ő a világ legjobb gyermekorvosa, ne habozz, kérünk, írd meg nekünk azt is és mellékeld a rajzodhoz! Hadd tudja meg az orvosod, miért szereted Őt és miért vagy nagyon büszke rá!

A rajzod hátulján ne felejtsd el feltüntetni nevedet, pályaműved címét és a pontos születési dátumodat (utóbbit a kategória miatt). A kor meghatározásánál mindenkinél egységesen a beküldés időpontját vesszük alapul. Mindenki csak egy alkotással  nevezhet!

Jelentkezési lap letölthető >>ITT<<

A pályamunkákat postai úton az alábbi címre várjuk:

SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448.

A borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét: Astellas Gyermekrajz Pályázat 2014

A postán elküldött pályaművek feladási határideje: 2015. február 12., 24.00 óra


A nyerteseket az 5-6 éves, 7-9 éves, 10-12 éves korosztályokban jutalmazzuk. Az egyes korosztályok legjobbjai értékes nyereményekben részesülnek. Idén szeretnénk az iskolák részvételét, támogatását is elismerni, ezért a Móra Könyvkiadó felajánlásának köszönhetően az az iskola, ahonnan a pályázati időszak alatt a legtöbb érvényes nevezés érkezik, egy 140.000 forintos könyvcsomagot vehet majd át!

KIK PÁLYÁZHATNAK?

A pályázatra akkor jelentkezhetsz, ha a nevezés beadásának napján már elmúltál 5 éves, de még nem vagy idősebb 12-nél.

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ?

A pályaművedhez jelentkezési lapot kell benyújtanod, amelyet az alábbi linken tudsz letölteni. Pályázni a következő három korcsoportban lehet: 5-6 éves, 7-9 éves, és 10-12 éves. Nagyon fontos, hogy a jelentkezési lapot figyelmesen töltsd ki! Javasoljuk, hogy ebben mindenképpen kérd szüleid segítségét! A kitöltött jelentkezési lapodat ne felejtsd el legalább az egyik szülővel vagy gondviselővel aláíratni, a nevezésed ugyanis csak így lesz érvényes!

Alkotásodat és jelentkezési lapodat helyezd egy A4-es borítékba és a következő címre postázd el:

SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448.

A borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét: Astellas Gyermekrajz Pályázat 2014

Kérjük, hogy a postára adás elsőbbségi és ajánlott jelzésekkel történjen, mert így tapasztalataink szerint a célba érés sokkal biztonságosabb, ráadásul nyomon követhető. Azt viszont kifejezetten kérjük, hogy a „tértivevényes” feladást ez esetben ne használd, mert a fogadó postán a kézbesítésnél ez jelentős bonyodalmakat okoz.

Megköszönjük, ha a postai feladással egy időben a gyermekrajz@astellasdij.hu címre is kapunk Tőled vagy szüleidtől értesítést a nevezés beküldéséről. A 2015. február 5., 24.00 óra után postára adott pályamunkákat nem tudjuk elfogadni. (A postai bélyegzőn szereplő dátum a mérvadó!)

Ha szereted a meglepetéseket, alkotásodat a REGIO JÁTÉK áruházaiban is leadhatod, ahol garantált ajándék vár! A pályázatban részt vevő REGIO JÁTÉK áruházak listáját, valamint a konkrét átvételi információkat a www.astellasdij.hu/gyermekrajzweboldalon tudod megnézni.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázatot az Astellas Pharma, Móra Könyvkiadó, azInformatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Gyermekorvosok Társasága, valamint aHázi Gyermekorvosok Egyesülete közösen gondozza. Teszik ezt azzal a céllal, hogy a csodálatos alkotásokon keresztül minél többen megismerjék a világ legkedvesebb gyermekorvosait és hogy a sok jóért és örömért a nagy nyilvánosság előtt, Veled együtt mondjanak köszönetet.


ÉRTÉKELÉS ÉS DÍJAZÁS

A beérkezett pályaművek a beküldési határidő lejárta után - 2015. február 13. és február 27. között - a nagyközönség bevonásával zajló internetes közönségszavazáson vesznek részt. Az internetes szavazáson legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázatközönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat értékelve saját rangsort állít fel. Ennek eredményeként a pályázat mindhárom korcsoportjában nyertest hirdet. Szeretnénk e pályázattal az iskolákat és a pedagógusokat is motiválni, ezért idén először a következő felajánlást tesszük: azon iskola, ahonnan a2014-es Astellas Gyermekrajz Pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezik, a Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően egy 140 ezer forint értékű könyvcsomagot vehet majd át. A könyvcsomagot a nyertes intézmény a Móra Könyvkiadó webáruházából válogathatja majd össze.


TOVÁBBI PÁLYÁZATI FELTÉTELEK


JOGI ÉS SZEMÉLYI FELTÉTELEK

Mivel a pályázók egyike sem tölthette be még a 14. életévét, így mindenkire érvényes, hogy nevezni csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet. A pályázat kiírói, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.


PÁLYAMUNKÁD BEADÁSÁNAK FELTÉTELEI:

Minden pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.


SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

Pályázatod benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaid alapján a kiíró részére az alábbiak szerint adsz felhasználási engedélyt:

  • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a később a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó, vagyis a Te neved feltüntetése mellett.

  • A kiíró - úgyis mint egy lehetséges kiállítás rendezője - jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység stb. keretében. Jogosult ezen kívül még a díjátadón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére.

  • Pályázatod benyújtásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaművedről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt.

  • Az általad megadott elérhetőségeket a kiíró adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adja ki.


AZ EREDETI PÁLYAMŰVEK SORSA

A legjobbnak bizonyuló alkotásokból 2015 tavaszán és nyarán vándorkiállítást készítünk, amelyet az ország különböző egészségügyi, kulturális és oktatási intézményeiben mutatunk be. A kiállításon részt vevő darabokat nem áll módunkban visszajuttatni. Az e körbe nem tartozó alkotásokat előzetes egyeztetést követően 2015. május 31-ig irodánkban személyesen át lehet majd venni. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.