A kosarad jelenleg üres!

XII. Janikovszky Éva meseíró pályázat

  • 2016-25-04
XII. Janikovszky Éva meseíró pályázat


A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó Janikovszky Éva születésének 90. évfordulója tiszteletére 2016-ban ismét meghirdeti meseíró pályázatát.


Pályázati időszak: 2016. március 29. – április 25.

A pályázók három korcsoportban indulhatnak:

  • I. korcsoport: 7-9 évesek;

  • II. korcsoport: 10-13 évesek;

  • III. korcsoport: 14-16 évesek.

Tematikai megkötés nincs, bármilyen témát feldolgozhatnak a pályázók.

Pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet.

Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat.

Terjedelmi korlát: maximum 5 (A/4) oldal lehet a pályamű.

Kézzel írt pályaműveket nem áll módunkban elfogadni.

Pályaművek benyújtása:
kizárólag e-mailben
, a janikovszky@fszek.hu címre várjuk a pályamunkákat.

Beküldési határidő: 2016. április 25., 24.00 óráig.

A pályázat részeként az e-mail szövegében minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, e-mail címét, az iskolája nevét, címét és e-mail címét.

Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni: „Meseíró pályázat”.

A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kérjük az elektronikus levélhez csatolni, a fájl elnevezése tartalmazza a pályázó nevét és a pályamű címét,

pl.: Proba_Kazmer_Az_en_mesem.doc vagy Proba_Kazmer_Az_en_mesem.pdf.

A pályázattal kapcsolatos értesítések e-mailben történnek.

A beérkezett írások előzsűrihez kerülnek, a továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli.

A pályaműveket az elbírálást követően nem őrizzük meg.

A pályázat záró eseményére, az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. május 27-én, pénteken, 14 órakor kerül sor a FSZEK Központi Könyvtárában, ahová a szakmai zsűrihez továbbjutott pályázókat hívjuk meg.

A pályázat fővédnöke: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főváros humán főpolgármester-helyettese.

A pályázat védnökei: Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

A 2016. évi meseíró pályázat Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül megrendezésre.A rendezvények támogatói


EREDMÉNYHIRDETÉS

A XII. Janikovszky Éva meseíró pályázat díjazottjai

Ebben az évben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó Janikovszky Éva születésének 90. évfordulója alkalmából újra meghirdette meseíró pályázatát három korcsoportban. A pályaműveket 2016. március 29. és április 25. között lehetett beküldeni. 

A felhívásra összesen 1218 pályázó küldött mesét. Az I. kategóriában 7-9 évesek meséit várták; 312 alkotás érkezett. A II. kategória volt a legnépesebb, ahová 11-13 évesek pályázhattak, ide 747 pályamunkát küldtek be. A III. kategóriában, ahová a legnagyobbak, a 14-16 évesek alkotásait sorolták, 159 mű érkezett. Az ország egész területéről, illetve az ország határain túlról is küldtek meséket. 

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékelte és választotta ki azt a 113 pályázatot, amelyet érdemesnek ítélt a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűri tagjai ebben az évben Szepes Erikairodalomtörténész és Rigó Béla író, költő, szerkesztő voltak, akik a díjak odaítéléséről, a végleges díjazási sorrendről döntöttek. 

Az idei évben összesen 42 díj talált gazdára az ünnepélyes eredményhirdetésen, amelyre 2016. május 27-én, pénteken, 14 órakor került sor a Központi Könyvtárban. 

A díjátadón részt vettek
a pályázat fővédnöke: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főváros humán főpolgármester-helyettese; 
a pályázat védnökei: Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

A díjazottakat, a nyertes pályaművek szerzőit korcsoportonként, képgalériát  a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapján >>ITT<< találják