A kosarad jelenleg üres!

Terka és a világgá ment ajándék

Terka egy cserfes, négyéves kislány. Önálló véleménye van mindenről, szüntelenül kérdez, és más szemmel nézi a világot, mint a felnőttek. Régóta álmodozik egy szőke hercegnő babáról, de helyette a szüleitől barna hajú kertészlányt kap. Csalódottságában elhajítja az ajándékát, amit másnapra persze meg is bán. De addigra már késő, a babának nyoma vész. Terka legjobb barátjával, Ottóval indul a keresésére. Csatlakozik hozzájuk néhány érdekes útitárs, és a nap végére talán az elkóborolt kertészlány is előkerül…


Hohol Ancsa

Az ELTE-TFK angol–magyar szakos hallgatójaként még nem sejtette, hogy egyszer mesekönyvírásra adja a fejét. Legkedvesebb, Orsi nevű babája karácsonyi ajándékként érkezett hozzá. A körülbelül ötéves szerző nagyon fontosnak tartotta, hogy egy kis smink is felkerüljön rá, ezért vastag kék filccel azonnal bekarikázta mindkét szemét. Orsi külsejének ez nagyon rosszat tett, de ettől még hosszú évekig Ancsa kedvenc játéka maradt.

Boris Juli

Mivel már kislányként tetemes mennyiségű papírt rajzolt tele mindenféle figurákkal, az Iparművészeti Egyetem felé vette az irányt, ahol animáció szakon szerzett diplomát. Terkához hasonlóan Juli is mindig vágyott egy hosszú, szőke hajú babára. Szerencséjére ő meg is kapta az Ancsa névre keresztelt babát, akinek pompás frizurákat készített papírvágó ollóval. Ezt a hagyományt manapság két unokahúga folytatja – még mindig Ancsa babán. (A névazonosság Hohol Ancsával merő véletlen.)


Bővebben
  • 1 sorozat
  • Kapcsolódó sorozatok
  • 1 videó
  • Kapcsolódó videó
  • Hozzászólások0 hozzászólás
  • Mondd el a véleményed!